Friss topikok

Linkblog

2008.07.27. 11:56 DarkSlayer

Automatikus lejátszás kikapcsolása (Vista)

A Windows nagyszerű szolgáltatása, ha behelyezünk egy adathordozót rögtön felkínálja nekünk, hogy választhatunk programot a rajta található médiák lejátszásához, fájlok megnyitásához. Ez az automatikus lejátszás. Sokan rögtön a legegyszerűbb lehetőséget választják, azaz "Mappa megnyitása", mivel a felkínált programok a többség számára nem szimpatikusak, vagy nagy mennyiségű állomány esetén sokáig tart átnézni a háttértárat mielőtt használhatnánk. Ha ebbe a többségbe tartozunk akkor a legbiztosabb megoldás, ha kikapcsoljuk ezt a szolgálatást.

Nyissuk meg a "Vezérlőpult"-ot és váltsunk klasszikus nézetbe. Keressük meg az "Automatikus lejátszás"-t.

 

Vegyük ki a pipát az "Automatikus lejátszás minden adathordozó és eszköz esetén" mellől.

 

Ha kedvünk tartja beállíthatjuk az alapértelmezett programot a felkínáltak közül a legödülőmenükben. Így nem fog megjelenni az alkalmazás-választó ablak mindenféle jóval.

 

A Microsoft gondolt arra is, ha esetleg jobban tetszettek a cég szakemberei által beállítottak. Lojalitásunk kifejezéseképpen - ha elfog a bűntudat mert babráltunk kicsi oprendszerünkkel - mindent visszaállíthatunk a telepítéskori állapotra.

 

Kapcsikálásra fel!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hillsite.blog.hu/api/trackback/id/tr86587628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása