Friss topikok

Linkblog

2008.07.28. 08:22 DarkSlayer

A CD/DVD meghajtó tálcájának nyitogatása a végtelenségig

Egy olyan script-et fogunk készíteni amivel örületbe kergethetjük ismerőseinket. A lényeg, a végső cél egy olyan fájl létrehozá amit ha elindítunk, a CD/DVD meghajtó a tálcát folyamatosan kinyitja-becsukja majd a gép.

Először is nyissuk meg a Jegyzettömböt és írjuk bele a következőket.

Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
if colCDROMs.Count >=1 then
do
For i=0 to colCDROMs.COunt -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
For i=0 to colCDROMs.COunt -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
loop
End If

 

Mentsük el a fájlt .vbs kiterjesztéssel. Ehhez válasszuk a "Fájl >> Mentés másként" menüpontokat és a "Fájl típusa" legördülő listából válasszuk ki a "Minden fájl" opciót.

 

Csinálhatunk hozzá egy pofás kis parancsikont is, mert ugye a vbs fájlokat nem valószínű, hogy a célszemély megnyitná csak úgy. Jobb klikk >> "Parancsikon létrehozása". Persze ikon-t se árt rajta cserélni.

 

 

Ha elindítjuk a gyönyörűséget, láthatjuk, hogy az optikai meghajtónk megőrült. Az elején még gyönyörködünk benne, de egy idő után már nem lesz ez annyira vicces. Éppen ezért le is kellene tudni állítani.

Nyomjuk le kedvenc kombinációnkat "Ctrl+Alt+Del". Ennek hatására természetesen megjelenik kedvenc Windows szolgáltatásunk a "Task Manager" vagy hétköznapibb nevén "Feladatkezelő". Válasszuk ki a folymatok közül a "wscript.exe" folyamatot, és nyomjunk rá a "Folyamat leállítása" gombra.

 

 

Természetesen minket, tanult felhasználókat megkérdőjelez a Windows egy kis üzenettel, de mutassuk meg neki, hogy mi jobban értünk hozzá! Tehát erősítsük meg szándékunkat.

 

 

Ha eltaláltuk a megfelelő folyamatot akkor megszűnik a meghajtó virgonckodása.

Jó szórakozást!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hillsite.blog.hu/api/trackback/id/tr79588893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása