Friss topikok

Linkblog

2008.07.29. 09:00 DarkSlayer

A Küldés menü elemeinek módosítása

A Jobb klikk >> Küldés menüpontjának elemeit fogjuk bővíteni vagy ha úgy tartja kedvünk szűkíteni is. Igen hasznos menüpont a "Küldés", mivel nem kell újabb ablakokat nyitogatnunk, ha másik adathordozóra akarunk másolni egy fájlt, vagy esetleg parancsikont hoznánk csak létre az "Asztal"-on. De biztos akad olyan is, aki nem csak az alapból megadott helyekre szeretne fájlt küldeni. Vagy csak zavarja például a "Fax küldése" elem.

 

 

Írjuk be az "Intéző"-ablak címsorába:

%APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo

 

 

Az %APPDATA% egy környezeti változó, ami a következőt tartalmazza:
C:\users\<felhasználó neve>\AppData\Roaming.
Mivel a felhasználói név minden gépen eltérő, célszerű ilyen információt igénylő parancsrészeket környezeti változókkal helyettesíteni. Amint leütjük az "Enter"-t megis láthatjuk a teljes elérési utat.

 

Most ha igaz megnyílt számunkra a Küldés (Send to) mappa. Ebben található a "Küldés" menü elemei. Ha akarjuk letörlünk belőle, de leginkább most hozzáadni szeretnénk. Az itt megjelenő elemek mind hivakozások/parancsikonok, melyek alkalmazásokra, esetleg meghajtókra mutatnak. Tehát csak annyi a dolgunk, hogy további parancsikonokat helyezzünk el. Tegyük be a "Notepad"-et példaképpen. Létrehozunk egy parancsikont ("C:\Windows\Notepad.exe" a program fellelhetőségi helye).

 

Megnézzük egy állományra kattintva hogyan is néz ki az új szerzeményünk.

 

Nem minden program támogatja az effajta adatfogadást!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hillsite.blog.hu/api/trackback/id/tr45590533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása