Friss topikok

Linkblog

2008.07.28. 07:32 DarkSlayer

Némítsuk el a böngészőt

Valószínűleg volt már olyan alkalom, hogy szerettük volna szabályozni vagy esetleg teljesen meg is szüntetni a böngészőből származó „zajokat”. Egy könyvtárban, az iskolában, a munkahelyen; esetleg otthon ha zenét szeretnénk hallgatni játék közben. A flash-alapú multimédiás programok (mp3- vagy videó lejátszó, esetleg játékok) kezelőfelülete olykor nem biztosít számunkra megfelelő lehetőségeket a hangerő szabályozására. Sőt, például a flash játékok nagyobbik hányadánál egyáltalán nem lehet beleszólásunk abba mennyire intenzíven is szeretnénk élvezni a nem mindig megnyugtatóan kellemes aláfestő zenét. A jól beállított hangfalat pedig nem mindenki akarja csavargatni külön minden alkalmazáshoz. Ennek megoldására szeretnénk most egy igen kis méretű, ingyenes programot bemutatni.

Ez pedig nem más, mint a „FlashMute”. Mint neve is elég szembetűnően rámutat a funkciójára, ezzel a programmal egyetlen kattintással elnémíthatjuk a böngészőből áradó hangorkánt. Minden ismertebb böngészővel (Internet Explorer, Firefox, Mozilla, Opera, Netscape) és verziótól függetlenül minden flash lejátszóval kompatibilis.

A Windows tálcán „tray icon”-ként jelenik meg. Az ikonra a bal egérgombbal kattinva feltűnik egy hangerő-szabályozó. Gondolom egyértelmű, hogy ezzel lehet a böngészőt csitítani. A „Mute” bepipálásával pedig teljesen megszüntethetjük a flash alkalmazások zajongási képességét, azaz elnémítjuk a flash lejátszónkat. Ugyanezt egyszerűbben is megtehetjük a Ctrl+Alt+M billentyűkombinációval. Ugyanígy fel is oldhatjuk a némítást.

 


Különleges képessége még a programnak ezen kívül, hogy a még meg nem tekintett MSN messenger tálcán villogó ablakának pulzáló fényhatását állandóan világítóra állítja, így nem zavarja a kedves felhasználó szemét annyira, ha valaki valami fontosat akar mondani, de neki valamiért mégis jobb dolga akad. (Jobb klikk >> Settings >> MSN Specific >> Limit window flashing).



Honlap/Letöltés: http://www.indev.no/?p=projects#flashmute
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hillsite.blog.hu/api/trackback/id/tr57588862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása